Enter your keyword

ZickZack Scarf

ZickZack Scarf

ZickZack Scarf

Dit heerlijke weer vraagt om een nieuw breiproject op de naalden: iets waar je vrolijk van wordt ….

Het is de ZickZack sjaal geworden, een ontwerp van Christy Kamm. Je vindt het patroon op Ravelry en kunt het daar gratis downloaden.

http://www.ravelry.com/patterns/library/zickzack-scarf

ZickZack Scarf

“Een indrukwekkende maar makkelijk te breien sjaal in de stijl van een beroemd Italiaans modehuis.”

“Het visgraatmotief ontstaat door te minderen en meerderen – geen ingewikkeld patroon en geen dubbele meerderingen en minderingen die te strakke steken opleveren.”

 

 

 

 

 

Ik had deze sjaal al eerder gezien en vond het gebruikte garen erg leuk. Het is van Lang Yarns: Mille Colori Baby (Merino Fine – Superwash): een veelkleurig, zelfstrepend garen met relatief korte kleurstukken. Het is een 100% scheerwol garen, geschikt voor naalden 3,0 mm / 3,5 mm.

Op Ebay ben ik op zoek gegaan naar dit specifieke garen, in de kleuren zoals in het voorbeeld ook zijn gebruikt: kleurnr 0051 en kleurnr 0052, van beide 2 bolletjes. En ohhh, wat een mooie andere kleuren waren er ook …. Ik heb uiteindelijk voor 2 kleurcombinaties gekozen: degene zoals op het voorbeeld en de combinatie van kleurnr 0007 en kleurnr 0056. 

Deze bolletjes lagen dus gewoon bij mij in de kast, wachtend op een geschikt moment ……

Afgelopen donderdag, Hemelvaart was voor mij een vrije dag, bij uitstek geschikt om lekker een paar uurtjes te breien. Het heerlijke weer vroeg toch echt om een nieuw breiproject (het was niet omdat er niets anders ligt om afgemaakt te worden …)

Dit is misschien niet het eerste garen waar je aan denkt als je een nieuw project op de naalden wilt zetten als het hoogzomer is, omdat het een 100% wol is. Maar de kleuren 007 en 0056 schreeuwen wat mij betreft toch echt Hartje Zomer …..

En zo kwam het dat ik ben begonnen aan de ZickZack sjaal, als het lekker weer is heerlijk met de breinaalden in de zon, als het te warm wordt op een schaduwrijke plek …..

 

En zover ben ik nu, op zondagavond ….

Ik wordt hier heel blij van, al die kleurtjes in visgraatpatroon ……

Tot zover, de voorkant

Tot zover, de achterkant