Enter your keyword

Scheepjes Catona Colour Pack

Scheepjes Catona Colour Pack

Scheepjes Catona Colour Pack

Scheepjes Catona Colour Pack

Een tijdje terug hen ik mezelf het Scheepjes Catona Colour Pack cadeau gedaan. Het is een kartonnen doos met daarin 109 bolletjes Catona, 10 gram van iedere kleur. De 10 gram op zich is gevoelsmatig niet genoeg om een heel project mee te maken. De toegevoegde waarde is vooral dat je op een hele makkelijke manier de kleuren bij elkaar kan leggen, om zo kleurkeuzes te maken. En ja, als ik een kleine hoeveelheid van een kleur nodig zou hebben, dan pak ik die uit het colour pack (in plaats van bolletjes bestellen).

En vandaag was het zover, de eerste keer dat ik de hele doos op de kop heb gezet, om te zoeken naar een mooie kleurcombinatie. Het voelt wel een beetje raar, om de doos, die zo mooi is gevuld met kleine bolletjes, gewoon op de kop te zetten. En al die bolletjes gewoon op de bank te gooien.

Maar hoe lekker om vervolgens met die bolletjes aan de slag te gaan. Ik heb me verbaasd over het aantal kleuren paars. Ik heb me verbaasd over het aantal kleuren geel. En dan heb ik de blauwen nog niet bij elkaar gelegd. 

Ik ben nu op zoek naar kleurtjes voor een Paasproject / voorjaarsproject. Ik wil mooie pasteltinten, die passen bij een lichte grijs en een zachte lichtgroen (ook pastelletjes). Door steeds bolletjes bij elkaar te leggen kan ik zien wat bij elkaar past maar toch niet helemaal past in het beeld dat ik in mijn hoofd heb. Uiteindelijk is dit het geworden!!

Dat in tegenstelling tot het normaal gesproken uitzoeken van gewenste kleuren aan de hand van een foto van een kleurkaart op de monitor van mijn laptop. Het gebeurt wel eens dat de combinatie van kleuren die ik thuis krijg, niet helemaal gelijk is aan hetgeen ik dacht uitgezocht te hebben.

Met de grootste zorg heb ik de bolletjes weer terug gelegd in de kartonnen doos van het colour pack. Die er nu anders maar weer net zo mooi uit ziet als voor het moment dat ik de doos op de kop zette ….