Enter your keyword

Paashazen haken en breien

Paashazen haken en breien

Paashazen haken en breien

Paashazen haken en breien

 

Zondag 21 en maandag 22 april is het Pasen.

Tijd voor de jaarlijkse zoektocht naar paaseieren, die zijn verstopt door een zekere paashaas. Die zekere paashaas kun je nu zelf maken. Door een van de patronen voor een paashaas te maken. Aan jou de keus, breien of haken.

Ik laat je 3 paashazen zien.

 

De eerste is het patroon voor een paashaas (Easter Bunny) van Alan Dart. Het patroon heeft in de Simply Knitting Magazine gestaan en is te koop via de site van Alan Dart (https://www.alandart.co.uk/product/all-patterns/easter-bunny, waar je nog veel meer leuke patronen van Alan Dart kunt kopen). Ik heb deze paashaas een paar jaar terug zelf ook gemaakt. Wat deze haas zo leuk maakt is het gebruikte garen, in dit geval Sirdar Snuggly Snowflake Chunky. Of ieder ander garen met een vergelijkbare stekenverhouding en met een hoog knuffelgehalte. En natuurlijk de mand, die nodig is om meerdere paaseieren tegelijk mee te kunnen nemen. De paaseieren kun je breien, maar hoe leuk is het om echte paaseitjes in het mandje te doen. Dit is een Engelstalig patroon: online kun je vertaallijsten vinden die je (indien nodig) op weg helpen met de Engelstalige beschrijving.

 

Het tweede patroon is van een gehaakte paashaas, ze heet Pleuntje. Dit is een ontwerp van Cute Dutch en wordt aangeboden in de vorm van een CAL (Crochet Along). De CAL is inmiddels 2 weken aan de gang, nog 2 weken te gaan. Maar dat is voor het maken van deze gehaakte paashaas geen enkel punt. Het patroon van de haas blijft beschikbaar en het pakket dat je nodig hebt om deze haas te maken kun je kopen via de site van Cute Dutch (https://www.cutedutch.nl/products/haakpakket-pasen-cal2019-cutedutch). In het pakket vind je Durable Cosy fine voor de haas en voor de tas en een bolletje Durable Glam, dat zorgt voor een heel klein beetje glitter. Maar ook de perfecte paashazenneus, een setje veiligheidsoogjes en een unieke knoop, die de paashaas helemaal af maakt. Ik ben geen ervaren haker, maar kan prima uit de voeten met het patroon van deze paashaas.

 

Het laatste patroon dat ik je wil laten zien is van een heel zacht, pluizig konijn. Een echt knuffelkonijn. Hoe leuk om dit zelfgebreide konijn cadeau te doen als je op Paasbezoek gaat. Dit knuffelkonijn is gemaakt van Sirdar Ophelia, een harig garen. Het garenpakket voor dit konijn in Sirdar Ophelia vind je op mijn website (https://www.marijkemade.nl/product/breipakket-konijn-sirdar-ophelia). Het Engelstalige patroon is van Sirdar. Als je hulp nodig hebt bij het lezen van het patroon, kun je online zoeken naar vertaallijsten.