Enter your keyword

Gebreide trui in Drops Karisma

Gebreide trui in Drops Karisma

Gebreide trui in Drops Karisma

 

2 keer per jaar kun je bij Garnstudio (Drops) stemmen op de patronen voor het aankomende seizoen. Op dit moment kun je stemmen op patronen voor aankomende herfst en winter.

Ik doe dit eigenlijk altijd: vind het leuk om op deze manier al een voorproefje te krijgen van wat het komende seizoen gaat brengen aan stijlen en kleuren. De patronen met de meeste stemmen worden als eerste uitgewerkt in patronen en worden opgenomen in de Drops patronenboeken.

Ieder seizoen zitten er een paar patronen bij, die ik echt leuk vindt. Zo ook deze keer. Mijn absolute favoriet: een gebreide trui in Drops Karisma, in een mooie basiskleur met een patroon in drie contrasterende kleuren. Ik neem me voor om deze trui te breien; cadeautje voor mezelf ….

Een dag later krijg ik een mail van Hobbydoos: vanwege een verbouwing hebben ze 35% korting op een groot aantal Drops garens, waaronder de Karisma. Een bolletje kost nu € 1,56, in plaats van € 2,40. Dat komt goed uit!!!

Ware het niet dat het patroon van de trui nog niet gepubliceerd is. Ik besluit dat ik niet wil wachten tot het patroon er is en dat ik de gebruikte kleuren kan herleiden door goed naar de kleurstalen te kijken. Voor de bruin en oranje tint is dat makkelijk. De basiskleur en de blauw/lavendeltint vind ik lastiger.

Maar ik ben eruit. Als ik die kleuren zo onder elkaar zie staan in het winkelwagentje, ben ik content, vind het een mooie combinatie. Nu de kleuren zijn uitgezocht, moet ik nog een inschatting maken van het aantal bollen per kleur. Voor de contrasterende kleuren ga ik uit van 2 bollen per kleur, voor de basiskleur ga ik uit van 11 bollen (er van uitgaande dat de trui in maat XL zal worden gebreid). Mocht ik teveel bollen hebben, maak ik er een mooie sjaal van …..

Inmiddels zijn de 17 bollen Drops Karisma besteld voor een trui waarvan het patroon nog gepubliceerd moet worden. Ik twijfel er overigens niet aan of het patroon gepubliceerd zal worden. Als ik kijk naar het aantal opmerkingen bij deze trui, ben ik duidelijk niet de enige die dit een heel leuk patroon vindt 😉 . Nu maar hopen dat het patroon niet te lang op zich laat wachten ….

 

 

Vind je het ook leuk om te stemmen op de patronen van Drops? Ga dan naar de website: www.garnstudio.com