Enter your keyword

Ik ben van de breierij!!

Ik ben van de breierij!!

Ik ben van de breierij!!

Ik ben van de breierij. Heel erg van de breierij. Veel mensen kunnen breien en haken en doen dat ook allebei. Ik niet, ik ben van de breierij. Heb het vroeger wel eens gedaan, haken, maar dat was niet echt een succes. Het komt ook wel goed uit dat ik niet ook nog van de haak ben, want waar moet ik de tijd vandaan halen om brei- en haakprojecten te doen!! Ik heb ook gewoon een full-time baan. Ik ben in het verleden wel eens in de verleiding gekomen om het toch te proberen. Door het boek “Edward’s Menagerie” van Kerry Lord (van Toft Studio). Ik heb het boek ook gekocht en heb er heel vaak doorheen gebladerd. Maar toch maar niet … . Geen tijd, ik kan het niet,  ik ben immers van de breierij. En toen zag ik de CAL van CuteDutch voor een Tomte. Ik ben dol op Tomtes. Heb er al een aantal gemaakt, gebreid wel te verstaan, naar de patronen van Alan Dart. Maar deze was ook heel erg leuk!! En gehaakt. Na lang dubben heb ik op het laatste moment besloten om het te proberen. Deze Tomte zou mijn “proeve van haken” worden.

De CAL (Crochet ALong) begon op 8 december, ik had het kant en klare garenpakketje de dag ervoor in huis. Op vrijdag 8 december kwam deel 1 van de beschrijving online. Vrijdag is mijn vrije dag, dus ik kon meteen beginnen. Met dank aan filmpjes op YouTube ging ik aan de slag met de magic loop en Scheepjes Sweetheart voor de muts. Dat vond ik direct een uitdaging: het garen geeft een heel leuk effect, maar zorgt er ook voor dat je de steken niet kan zien. Ik heb de muts een beetje op gevoel gemaakt, als ik aan het eind van een toer niet uitkwam, dan begon ik gewoon opnieuw. Altijd fijn, zo’n hulpdraadje die het begin van de toer markeert, dan weet ik tot hoever ik moet uittrekken. De rest van de Tomte wordt gehaakt in Durable katoen, daarvan kan ik wel de steken zien. Dat is toch handig.

Tot mijn verbazing ging het haken heel goed. De Tomte is geworden zoals het voorbeeld van CuteDutch. En ze is helemaal leuk, zittend is ze ongeveer  50 cm groot.  Ik moet nu toch bekennen: ik vind het haken ook leuk om te doen! Wie had dat gedacht! Ik ben van de breierij en heb uiteindelijk toch een uitstapje gemaakt naar een haakproject. Deze Tomte jongedame is een geslaagde “proeve van haken” geworden. Ik wil er nog een maken, dan voor het echie … . En het boek van Kerry Lord, Edward’s Menagerie, lonkt inmiddels ook weer naar me …