Enter your keyword

Het effect van styling

Het effect van styling

Het effect van styling

In de boekhandel heb ik LOVEWOOL het brei-magazine nr.2 van RICO design gekocht. Daarin staan een aantal ontwerpen voor de herfst- en winter collectie voor 2018. De ontwerpen zijn verdeeld in 2 kleurthema’s: betoverende modellen met de meest uiteenlopende blauwe tinten en modellen in moderne poeder- paars- en blush-nuances in combinatie met subtiel rosé. Er staan ook een aantal haakpatronen in het boekje.

Ik zat net in de zon te genieten van een kop koffie en was ondertussen nog eens door de modellen aan het bladeren. En ineens viel het me op wat het effect van styling is en hoe dat maakt dat je langer naar een ontwerp blijft kijken, of juist niet. Daar waar een vest me de eerste keer niet zo opvalt, blijf ik nu hangen en heeft niet alleen het vest, maar ook het gebruikte garen en vooral de grijze skinny jeans mijn bijzondere aandacht. De andere ontwerpen hebben ineens helemaal mijn interesse niet meer …

Ik ga het je laten zien aan de hand van 2 voorbeelden.

 

In het boek staat een blauwe gebreide jas. Ze ziet op beide foto’s hetzelfde jasje. Zo op het oog redelijk recht toe recht aan te maken, misschien daarom vond ik het in beginsel ook niet zo boeiend. Nu blader ik er nog een keer doorheen en vind ik vooral het totaalplaatje heel erg leuk. Lekker comfortabel blauw vest, kort spijkerjasje eronder en daaronder een blauw wit gestreept shirtje met lange mouwen. Het geheel afgewerkt met een blauwe hoed. De zee op de achtergrond helpt dan natuurlijk ook mee. Het vestje als zodanig vind ik zo zo, maar in deze combinatie vind ik het helemaal leuk. En zo kan je dus wel een heel kort spijkerjasje dragen. Met de herfstdagen op de komst (ik hoop altijd op een Indian Summer, de mooiste tijd van het jaar) kun je zo naar buiten, laat die jas maar aan de kapstok hangen ….

 

En dan nog een jas, volgens het boekje “een moderne everyday essential”. De eerste keer heel die jas niet opgemerkt. Nu ik vanmorgen nog eens door het boekje blader, valt mijn oog op de grijze skinny jeans (misschien omdat op mijn wensenlijstje voor dit najaar nog een nieuwe grijze skinny jeans staat, dat sluit ik niet uit ;-). Daarna heeft het vest nu toch ook mijn aandacht. Heel mooi in de kleurcombinatie ,het lange shirt en het dunne truitje daar overheen. Ook hier wordt het plaatje compleet gemaakt met een hoed, dit keer een mooie grijze met een leren bandje eromheen. Vind ik leuk!! En als ik nu naar de andere modellen in dit boekje kijk, vind ik de styling er van een heel stuk minder. Vanwege de styling springen voor mij deze twee er echt uit. Zo zie je maar wat het effect van styling kan zijn …..

 

 

 

 

PS: op de cover staat dat het nr 2 is, maar als ik ga zoeken op internet zie ik staan dat het nr 7 is (voor het geval je dit magazine wil googlen)