Enter your keyword

En we noemen hem Rakker …..

En we noemen hem Rakker …..

En we noemen hem Rakker …..

Een van mijn collega’s deelt met mij de voorliefde voor handwerken. Dat weten we sinds kort van elkaar .. Hoe leuk is dat!

Een tijdje terug vertelde ze dat een andere collega zo gek is op teckels: hij zou er zo graag eentje willen, maar het kan niet; te veel van huis ….. En zo kwam ze op het idee om een teckel te maken en die cadeau te doen. Ik wist nog wel een leuk patroon: de gebreide teckel uit het boekje Amigurumi breien van Christel Krukkert.

Siep de teckel : patroon van Christel Krukkert

 

Het idee was om samen, tegelijkertijd de teckel te breien, maar dat is niet gelukt. Zij had de teckel al veel eerder af dan ik. En haar teckel staat nu op een ereplekje bij onze collega thuis.

Mijn teckel was al wel op de rondbreinaald gezet, maar halverwege het lijf is deze toch blijven liggen. En ander projectje tussendoor (het zal ook niet …). Dus toen ik mijn sjaal niet af kon maken omdat ik niet genoeg wol meer had, was de teckel het onderhanden werk dat ik mooi kon afmaken. Leuk hoor, het breien van een nogal uit de kluiten gewassen kroketrol. Wat daar lijkt het lijf toch het meest op, als deze net af is. Dan de kop, die al snel echt op een hondekop begint te lijken. En dan de andere onderdelen: een staartje, 2 oren (binnenoor en buitenoor), 4 pootjes, de neus.

En zo langzaam aan begint er een echte teckel te onstaan. Door de kop af te maken, begint er ook echt een karaktertje te ontstaan. Even stoeien met de oortjes: wat meer op de achterkant van het koppie, nee toch iets meer naar het midden. En gelukkig kan dat, bij het aan elkaar zetten van een knuffel hecht ik de draad pas af als ik zeker weet dat het geheel naar mijn zin is, ik kan dus altijd nog iets veranderen. De pootjes moeten goed geplaatst, de teckel moet straks wel blijven staan, ook als het koppie aan het lijfje is gemaakt.

En dan is de teckel af en blijft hij gelukkig keurig op zijn eigen pootjes staan. Door het gewicht van het koppie zakt de hond vanzelf wat door de voorpootjes heen. Nog even foto’s gemaakt ….  Het lijkt me zo leuk om een foto van deze teckel te plaatsen op een bord met de tekst: hier waak ik!

Rakker bij de ton

Oh ja, en we noemen hem Rakker!

 

Rakker op een stam