Marijke Made | Blog
Gespecialiseerde winkel in wol producten
wol, wolproducten, truien, trui, vest, vesten, handschoen, hoes, hoesjes
2434
page-template,page-template-template-blog,page-template-template-blog-php,page,page-id-2434,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Green Man van Alan Dart

In de Simply Knitting Magazine van juni 2016 (issue 146) staat de beschrijving om The Green Man te breien: een geweldig nieuw patroon van Alan Dart.

 

Mytisch figuur

The Green Man is in vele culturen terug te vinden als een symbool van wedergeboorte. Hij is de weergave van de groeicirkel; van hernieuwde groei in het voorjaar, vruchtbaarheid en natuur. Het gezicht van The Green Man vind je vaak terug, uitgehakt in steen, in Christelijke kerken in Europa.

The Green Man van Alan Dart is het perfecte cadeau voor iemand die gek is op het buitenleven of op tuineren (Een uniek cadeau voor Vaderdag, wellicht?) Met kleine eiken blaadjes die zijn muts versieren en een baard gemaakt van nog meer kleine blaadjes, ziet deze magische figuur eruit alsof hij zo uit het bos is komen lopen ….

 

Hoe te maken ….

Om The Green Man te maken, wordt weer gebruik gemaakt van Hayfield Bonus DK (een Sirdar garen) in Bottle Green, Grass, Lime, Orchard en Olive. Wat restjes in chocoladebruin en beige. Breinaalden 3,0 mm en een zak poppenvulling en je kunt beginnen!!

Mijn handen jeuken om The Green Man op de naalden te zetten; vind hem helemaal top!! Heeft wellicht iets te maken met mijn favoriete kleur: groen. Ook de verdeling tussen eenvoudig en druk vindt ik top: het lijf is recht toe recht aan, de schoenen zijn eenvoudig. De baard en de muts daarentegen zijn gemaakt uit vele kleine eikenblaadjes. Puntoortjes: ook zo leuk!!

Oh ja, het patroon is natuurlijk ook handig om te hebben. Dit kun je vinden in het Simply Knitting Magazine van juni 2016 (uitgekomen op 22 april, issue 146). Je kunt een los exemplaar (papier of digitaal) onder andere hier bestellen: https://magsdirect.co.uk/magazine/simply-knitting-june-2016/. Even zoeken op Ebay kan ook helpen. Hayfield Bonus garen kun je bijvoorbeeld hier bestellen: http://www.cpu-enterprises.com/gifts/alandart/main.htm.

 

 

 

Green Man

Gratis verzending binnen Nederland vanaf 45 euro Sluiten